Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

 MAISON BÉRARD · ALPS

PROJECTS

MAISON BÉRARD · ALPS

Nathalie Pozzi


 

The building sits in the old core of the village, adjacent to a dense forest. It was constructed in the 1950s, following a traditional Alpine “tower house” model, and was later renovated in the 1980s.

The renovation maintains the existing features and oddities of the original 1950s structure. The ceilings are low (barely 200 cm in places), and the rooms and windows are small. Yet everything is well-proportioned to the overall modest footprint of the house: 5.5 by 5.5 meters.

New elements introduced to the building include thin white steel stairs that connect the three upper levels and basement, integrating the overall space. Two added skylights bring in soft and diffuse interior light. The interior wood paneling and the original windows in dark reddish larch evoke a strong feeling of warmth, in this region of long, cold winters.

The renovation will result in a home that combines contemporary elegance and subtlety of detail, while honoring the quiet strength of the original dwelling and the way it transitions from the social life of the village to its surrounding natural environment.


Renovation of an Alpine dwelling

Status
2013 design development
2016 completed

Location
Cogne · Italy

Year
2013

 

C66_SEZIONE-e1390870656268.jpg
bagnosopra-e1390884553755.jpg
 
C66_CUCINA.jpg
 
 
C66_BAIN_A-1600x1127.png
C66_BAIN_B-1600x1128.png
 
C66_AA-1600x2133.jpg
C66_DD-1600x2133.jpg
 
C66_G-1600x2133.jpg
C66_H-1600x2133.jpg
 
 
C66_I-1600x1200.jpg
 
C66_TETTO_A-1600x2133.jpg
C66_LUCERNARIO.jpg
C66_TETTO-1600x1228.jpg
C66_LUCERNARIO_VETRO-1600x463.jpg